Batı Mah. 23 Nisan Cad. Beydemir İşhanı No:12 Kat:2 Pendik/İSTANBUL

ODY Belgesi , ODY Belgesi çeşitleri

Anasayfa » ODY Belgesi , ODY Belgesi çeşitleri

 

ODY Nedir ?

  • Orta düzey yönetici belgesinin kısaltmasıdır

 

ODY Belgesini Almakla Yükümlü Olan Kişilerin Bu Süreçle İlgili Bilmesi Gereken Konular. Kimler Alabilir, Ne İçin Kullanılır, Neden Kullanılması Gereklidir?

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ kapsamında faaliyet gösteren gerçek veya tüzel kişiliğin veya buna ait bağımsız bir birimin taşımacılık faaliyetlerini sürekli ve etkin bir şekilde sevk ve idare eden sahip, temsile yetkili ortak veya istihdam edilen Orta Düzey Yöneticiler meslek grubuna uygun bir ODY Belgesine sahip olmalıdır.

Orta düzey yönetici belgesinin kısaltmasıdır. Kara Yolu taşıma yönetmeliği kapsamında B1, C2, D1, L1, L2, M2, N2, P2, R1, R2 ve T1 yetki belgesi sahiplerinin, en az birer adet üst düzey yönetici ve orta düzey yönetici türü mesleki yeterlilik belgesine sahip olmaları veya bu nitelikleri haiz kişileri istihdam etmeleri gerekir.

 

  • Enflasyonla Mücadele Kampanyası Ön Kayıt Yaptır Fırsatları Kaçırma
  • AS SRC Hızlı Güvenilir Garantili. Yılların Tecrübesi ODY Belgesini Sorun Olmaktan Çıkarıyor.
  • Muafiyetli ODY Belgesi Nedir Şartları Nelerdir? Kimler Muafiyetli ODY belgesi alabilir? ODY TİO Muafiyetleri nelerdir?

ODY belgesi alacak kişilerin en az ortaokul düzeyinde eğitim almış olması şarttır

ORTA DÜZEY YÖNETİCİ BELGESİ Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı Kara Yolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında ve Milli Eğitim Bakanlığının vermiş olduğu sınav takvimi çerçevesinde (82) teorik ders saati verilerek tamamlanması amaçlanmıştır.Bunun neticesinde yetki alan kurumumuz adaylarımızın eğitiminin tamamlanıp, sınava hazır hale getirilip; bilinçlendirilmesi konusunda en yakın sınav tarihine hazırlar.Eğitimi tamamlayan kişiler M.E.B. tarafından yapılan Mesleki Yeterlilik Sınavına tabi tutulurlar.Yapılan sınavdan en az 70 baraj puanını aşan adaylar belgeyi almaya hak kazanırlar.

ODY Eğitimlerinde Devamsızlık Hakkı

Eğitime tabi olan kişiler eğitimin 5’te 1’i (16 saat) için devamsızlık hakkını kullanabilirler.

ODY Eğitimden Muafiyet Şartları

ODY belgesini alacak kişiler şayet üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümlerinden mezun ise yetkili bir kuruma kayıt yaparak eğitime katılmadan sınava girebilirler. Yapılacak mesleki yeterlilik sınavında başarılı olmaları kaydıyla başarılı oldukları sınavın niteliğine uygun ODY türü Mesleki Yeterlilik Belgesi verilir.

ODY Belgeleri kendi arasında 4 ayrı guruptan oluşur. Bunlar SRC Belgelerindeki gibi mesleki sınıflandırma ile birbirinden ayrılır. ODY1 belgesi sahibi olan yöneticiler ODY2 belgesine de sahip olurlar. Benzer Şekilde ODY3 sahibi yöneticilerde ODY4 Belgesini almış sayılır. ODY Mesleki Yeterlilik Belgesi faaliyet alanlarına göre ODY1, ODY2 ODY3 VE ODY4 olarak ayrılır

Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz:
×