Batı Mah. 23 Nisan Cad. Beydemir İşhanı No:12 Kat:2 Pendik/İSTANBUL

SRC4 – Yurt İçi Yük Taşımacılığı

SRC 4 BELGESİ HAKKINDA GENEL BİLGİ
Src Belgesi SÜRÜCÜ kelimesinin kısaltılmış harflerinden oluşmuştur. Ulaştırma Bakanlığının yetkilendirmiş olduğu kurumlar tarafından sınavlı veya sınavsız olarak verilir. Ehliyet tarihine göre sınavlı veya sınavsız src alabilirsiniz.Ulaştırma Bakanlığı ticari amaçla kullanılan her türlü araç için sürücülere Src Belgesi alma şartı getirmiştir. Src Belgesi olmadan kullanılan araç için hem aracın sahibine hem de sürücüsüne ayrı ayrı ceza kesilir. Src Belgesinin kullanım alanında faaliyet gösteren bir çok firma personel alımı yaparken sürücülerden src belgesini şart koşmaktadır.

Sınavlı Src kaydı için Kimlik ve ehliyet fotokopininiz, 1 adet biyometrik fotoğraf ve diploma fotokopiniz yeterlidir.

 

SRC Belge Çeşitleri

  • SRC1 Belgesi: Uluslararası yolcu taşımacılığı
  • SRC2 Belgesi: Yurtiçi yolcu taşımacılığı
  • SRC3 Belgesi: Uluslararası yük – eşya taşımacılığı
  • SRC4 Belgesi: Yurtiçi yük – eşya taşımacılığı

SRC Belgesi için ön koşullar nelerdir?

SRC Belgesi almak için öncelikli şartınız en az B Sınıfı ehliyetinizin olması gerekmektedir. Herhangi bir Uyuşturucu, silah, insan ve gümrük kaçakçılığı ile terör gibi suçlardan sabıkası bulunmamış 18 yaşından büyük 66 yaşından gün almamış kişiler kursumuza kayıt yaptırarak Src Belgesi alabilirler.

Bu şartları sağlayan herkes Src Belgesi alabilmektedir.Src Kursumuz T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir.

Src 1 belgesi alan sürücüler Uluslararası yolcu taşımacılığı yaparlar ve Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapan Src 2 belgesini de kapsar. Src 1 belgesini alan sürücüler Src 2 Belgesini de almış sayılır.

Src 3 Belgesi alan sürücüler uluslararası yük, eşya ve kargo taşımacılığı yaparlar ve Yurtiçi yük, eşya ve kargo taşımacılığı yapan Src 4 belgesini de kapsar. Src 3 belgesini alan sürücüler Src 4 Belgesini de almış sayılır.

Src 5 Belgesi alabilmek için Src 4 belgesine sahip olmak gerekir.

SRC 4 Belgesi Kapsamında Verilecek Dersler

  • İş sağlığı Güvenliği
  • İş Organizasyonu
  • Yolculuk Öncesi Sürüş Hazırlığı
  • Yolcu Taşıma Kuralları
  • Güvenli Sürüş Teknikleri
  • Trafik Kuralları ve Cezalar
  • Trafik Adabı ve Görgü Kuralları
  • İletişim Teknolojileri ve Harita
  • Araç Bilgisi ve Ekonomik Araç
  • Mesleki Gelişim/İlk Yardım
  • Yolcu Taşıma Mevzuatı
  • Gümrük Ve Kaçakçılık
  • Yasal Sorumluluklar Ve Sigorta
  • Trafik ve Davranış Psikolojisi

SRC 4 Belgesi Hakkında Merak Edilenler
SRC Eğitimleri ne zaman başlar
Src eğitimlerimiz her ayın 15’inden sonra başlar,sınav öncesi sonlanır.
SRC Belgesi için kayıtlar ne zaman başlıyor
Src sınavına girebilmek için kayıt olma süresi herbir ayın 15’inde son bulur.
SRC Sınavları ne zaman yapılır
Src sınav tarihleri Milli Eğitim tarafından her ayın sonuna denkgelen cumartesi veya Pazar günü saat 10:00 da planlanmaktadır.
Konteyjan sınırı varmıdır ?
Evet ,Kontenjan sınırı olması sebebiyle kaydınızı son güne bırakmayınız.
Kayıt olurken yanımda ne getirmeliyim ?
Diploma fotokopisi veya öğrenci belgeniz ile kaydınızı yaptırabilirsiniz.
Sınavsız SRC Hakkında bilgi almak istiyorum
0216 375 66 09 sabit ve 0554 188 60 54 mobil telefonlarımızdan bize ulaşabilirsiniz.
Daha fazla bilgi almak istiyorum.
0216 375 66 09 sabit ve 0554 188 60 54 mobil telefonlarımızdan bize ulaşabilirsiniz.
SRC Belgesi gereklilik sebebi ve sınav süreci

Src Belgesi kanunen Karayolu Taşıma Kanunu’na göre karayolu taşımacılığında yük ve yolcu taşıyan araç sahiplerinin almakla yükümlü oldukları mesleki yeterlilik belgesi olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre yük haricinde yolcu ve kargo ve yolcu taşıyan araçlar ticari araç olarak ifade edildiğini söyleyebiliriz.

Bu tarz araçları kullanan sürücülerde Src Belgesi adı altında, Sürücü belgesi haricinde mesleki yeterlilik belgesi ve psikoteknik raporu olmak zorundadır.Saydığımız belgelerden birinin eksik olması halinde sürücülere cezai işlem uygulandığını söylemek gerekir.Src Belgesi Uluslararası taşımacılık yapan şoförlerin yeterliliklerini gösteren belge olduğunu söyleyebiliriz. Şoförler bu belgeyi almak için 32 saat süren bir eğitimden geçerek bu belgesi almaya hak kazanmaktadırlar.

Src Belgesi vermeye yetkili kurumlara kayıt yaptırarak SRC belgesi alımını belirli kriterlerin sonucunda rahatlıkla yapabilirsiniz.Src Belgesi almak için Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetki verdiği kurumlardan birine başvurularak alınmaktadır. Belgeyi almak adına girilecek eğitimlerin mutlaka tamamlanarak belge verilmektedir.

Bu eğitimler genellikle hafta sonları, günde 8 saat şeklinde verilmektedir ve yaklaşık 3 haftada tamamlandığını söylemek mümkün olmaktadır. Eğitimlerini alan sürücüler sınava girdikten ve başarılı olduktan sonra belgelerini alarak uygunluk verilmektedir.

Src Belgesi sınav tarihleri Milli Eğitim tarafından belirlenmekte olup her ayın sonunda yapılmaktadır. Her kursun sınıflarına göre yaptığı sınav tarihleri farklı olup 2019 sınav sonuçlarının aynı gün açıklandığını  söylemek mümkün olmaktadır.

Src Belgesi sınavı teorik ve uygulama sınavlarından oluşturularak gerçekleştirilmektedir. Çoktan seçmeli teorik sınav 1 saat sürecek olup sınav soruları eski sistemden çok aksine 40 adetten oluştuğunu söyleyebiliriz. Her sorunun değeri 2.5 puan olup, sınavlar her kurs için farklı saatlerde olabilir ancak genellikle saat 10:00 olarak düzenlendiğini söyleyebiliriz. Src Belgesi sınavında başarılı olmak için en az 28 soruya doğru yanıt verilmesini gerektiğini söylemek gerekir. Yanlış sorular doğru soruları etkilememekle birlikte teorik sınavda başarılı olan sürücüler her sorunun yaklaşık 60 saniye sürdüğü uygulama sınavına girdiklerini belirtmek gerekir. Src Belgesi görsel ya da video şeklinde ve şıklı seçenekten oluşmakla birlikte 3 soruluk uygulama sınavında  ise 3 sorunun 2’sine doğru yanıt vermek, sınavdan geçmek için yeterli olabileceğini söyleyebiliriz.Src sınavı 4 sınav hakkından oluşmaktadır.

SRC Alma Süreci

Yazılı ve uygulama sınavını başarıyla tamamlayan öğrencilere Ulaştırma Bakanlığı tarafından sınavdan 2-3 gün sonra UDHM başlığıyla kart ücretini yatırabileceklerine dair SMS gönderilir. Her sınav harcı için sınav harç ücreti yansıyacaktır. Yazılı sınavdan başarılı olup görsel uygulama sınavından başarısız olanlar için, tekrar gireceğiniz sınav sadece görsel uygulama sınavı olacaktır.

İki aşamada da başarılı olmanız halinde telefonunuza gelen mesaj doğrultusunda, 24 TL belge harç ücretini VakıfBank veya HalkBank‘a yatırmanız yeterli olacaktır.Kart ücretin Halkbankası veya Vakıfbankasına yatırıldıktan sonra Kişinin e-devletine otomatikmen işlenir. Src kartı adrese gönderilmez. Polis sorgulamalarında src belgesi polnet sisteminde görünür.

Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz:
×